Eurofiber
G&V
Axxi

AGENDA

05/02/2020 18u30 : Nieuwjaarsreceptie/Algemene Vergadering bij DERCOR
11/02/2020 LunchXposee over brandveiligheid bij bedrijven
10/03/2020 LunchXposee over Futureproof verlonen
11/05/2020 Basisopleiding bedrijfseerstehulp (16u)
TERUG NAAR OVERZICHT
SNELGROEIER SHAPES METALWORKS TREKT NOG MAAR EENS EEN GROEISPURTJE

SNELGROEIER SHAPES METALWORKS TREKT NOG MAAR EENS EEN GROEISPURTJE

Voorstelling / Gemaakt op maandag 17 juni 2019

Protech werd in 1993 -nu exact 25 jaar terug – mede opgericht door huidig zaakvoerder William Beernaert. Het is een toeleverancier voor draai- en freeswerk in het segment van kleine en middelgrote onderdelen. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid gamma van 8 draai- en 13 freesmachines, stelt 12 personeelsleden tewerk en is ISO 9001 gecertificeerd. In 2018 was de kmo goed voor een omzet van 1,3 miljoen euro.

Shapes Metalworks van zijn kant beschikt over een uitgebreid en state-of-the-art machinepark (1 pons- en 6 lasermachines, 7 plooibanken waarvan 1 plooirobot, 7 lasrobots) en een 20-tal gecertificeerde lassers voor de lasnormen EN 1090 en EN 15085. Het realiseerde 15 miljoen euro omzet in 2018 en stelt 95 personeelsleden tewerk.

De overname zorgt er voor dat Protech verder kan doorgroeien in de lokale markt en biedt aan William Beernaert de verhoopte oplossing voor de verderzetting van zijn bedrijf, bij gebrek aan opvolging binnen de verspaning. William zelf blijft nog tot eind 2019 intern actief om  de overdracht verder te begeleiden. De verderzetting van het aluminium gietwerk (firma Alusion), blijft echter wel gegarandeerd en wordt door William samen met zoon Tijs verder uitgebouwd.

Logische stap
Voor Shapes Metalworks betekent deze overname een logische stap en uitbreiding van haar core activiteiten (plaatverwerking en lasconstructies) met draai- en freeswerk. De transactie kwam tot stand mede door de complementariteit en manifeste synergieën tussen de beide bedrijven. Shapes Metalwork profileert zich nu meer als een onze stop shop. Belangrijk bij de beslissing was ook dat de twee bedrijven inzake visie op eenzelfde golflengte opereren. Strategisch zijn beiden actief als toeleverancier van stukwerk tot kleine en middelgrote series voor zowel staal, inox als aluminium. Finaal zijn de bedrijfswaarden (flexibiliteit, betrouwbaarheid en kwaliteit als hoogste goed) erg gelijklopend.

Een artikel uit www.madeinwest-vlaanderen.be

Gerelateerd nieuws

NET OPGERUIMD

NET OPGERUIMD

Voorstelling / Gemaakt op maandag 18 november 2019

Voortaan zetten de mensen van WAAK een bordje met de tekst NET OPGERUIMD op de zones waar ze zwerfvuil kwamen opruimen. Zwerfvuil blijft een groot probleem op onze industriezone. 

 

LEES MEER
Ophaling Klein Gevaarlijk Afval week 25 november

Ophaling Klein Gevaarlijk Afval week 25 november

Voorstelling / Gemaakt op maandag 4 november 2019

Er wordt opnieuw een ophaalronde voor klein gevaarlijk afval op alle West-Vlaamse bedrijventerreinen georganiseerd. Tussen maandag 25 november en vrijdag 6 december kunt u uw lege verfpotten, olieresten, chemicaliën, oude TL-lampen, spuitbussen, brandblussers ... aan een voordelige prijs laten ophalen. Ook interesse om deel te nemen? Vul uiterlijk donderdag 21 november het ophaalformulier in via deze LINK : http://www.pomwvl.be/kga.

LEES MEER